Vi Ole og Randi, er et ektepar i + - 50 årene. Vi bor på et lite småbruk ca 4 mil sør for Oslo. Her bor vi sammen med datteren vår og hennes familie, samt min "gamle mor", altså fire generasjoner på en gård. Interessen for newfoundlandshund fikk vi da vår yngste datter kjøpte sin Fjørre, en nuffe fra Bergen. Hun kjøpte han for konfirmasjonspengene sine, men som de fleste ungdommer i den alderen, ble tiden for knapp og hunden ble mer og mer vår gutt. Det viste seg at han ble en staselig kar, han vant mye på utstillinger og dermed var interessen vakt. Siden har det blitt til sammen ti newfoundlandshunder og av dem igjen er det fire som er blitt både svensk og norsk champion.

Vi prøver og la hundene få leve et så normalt hundeliv som mulig, selv om det vil bli noe mangel på individuell behandling. Vi bruker all vår tid på hundene, har dem rundt oss så mye så mulig, men når en har så mange hunder sier det seg selv hvor mye tid det blir på hver enkelt. Vi har gjerdet rundt hele huset og hagen, ca. to mål, så de har god plass å bevege seg på.


Denne hobbyen har gitt oss mange fine opplevelser, både når det gjelder det å treffe nye mennesker og alle de fine turene vi får på kryss og tvers av landet når vi reiser på hundeutstillinger. Det er ikke så mange valpekullene vi har oppdrettet ennå, men vi legger vekt på å skape trygge hunder som skal videre ut i verden. Det tror vi gjøres ved at de får omgås flokken og lære adferd av de andre. Samtidig er barnebarna våre flinke til å leke med dem. Alt dette er med på å sosialisere valpene. Vel, vi må alle gjøre det vi tror er riktig, så vi gjør det på denne måten. Dette var litt om oss på Bikkjehaugen , vi er helt normale bikkjefolk, som ikke prater om stort annet enn hunder og det som har med det å gjøre.